Σάλτσα ντομάτας από το χωριό
3,00€
Παραδοσιακή γεύση που δίνει τέλεια νοστιμιά στο μαγείρεμα.
Ντομάτα, κρεμμύδι, αλάτι, μαϊντανός.
Βάρος | 690 g |
---|---|
Προμηθευτές | Αλμωπία |
Ποσότητα | 690g |
Σχετικά Προϊόντα
Ο κλασικός τραχανάς με την μοναδική νοστιμιά του φρέσκου γιαουρτιού. Αλεύρι μαλακού σίτου από επιλεγμένα σιτάρια, ζυμώνεται με φρέσκο αγελαδινό γιαούρτι, το οποίο χαρίζει στον τραχανά τη χαρακτηριστική υπόξινη γεύση του και στη συνέχεια αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες. Ιδανικός για να απολαύσετε κλασικές τραχανόσουπες, προσθέτοντας λίγο προσούτο, ή κύβους φέτας.
Ο γλυκός σταρένιος τραχανάς της Αγροζύμης, γίνεται από αποφλοιωμένο σκληρό σιτάρι, ψιλοαλεσμένο σε πετρόμυλο, το οποίο βράζει μέσα σε φρέσκο αγελαδινό γάλα, κοσκινίζεται και αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά του συστατικά και τη μοναδική του γεύση. Ο σταρένιος τραχανάς, εκτός από σούπα, είναι ιδανικός για τραχανότο ή για μία τεμπέλικη πίτα με τυρί και αυγά. Μία χούφτα σταρένιου τραχανά στο τουρλού, το μετατρέπει σ’ ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα. Μαζί με το ρύζι, στις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, απογειώνει αυτό το κλασικό καλοκαιρινό πιάτο. Επίσης, αποτελεί εξαιρετική γέμιση σε χορτόπιτες και πουλερικά χαρίζοντας ενιαίο σώμα και μεγαλύτερη γευστική ένταση στη γέμιση.
Μία κιβωτός γεύσης. Ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και της Ανατολής, το πλιγούρι αποτέλεσε για αιώνες βασική τροφή των πληθυσμών που έζησαν στις περιοχές αυτές, και γνώρισε δεκάδες μαγειρικές παραλλαγές.Το πλιγούρι είναι σπασμένοι και προβρασμένοι κόκκοι σιταριού και αποτελεί μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή και βάση για δεκάδες μαγειρέματα .Μπορεί να σερβιριστεί μόνο του ως ένα πλήρες γεύμα, να συνοδεύσει κρέατα και ψάρια, να αντικαταστήσει το ρύζι για μεγαλύτερη γευστική ένταση, να γίνει ολόδροσο ταμπουλέ,να μεταμορφωθεί σε πρωτότυπη τούρτα. Είναι πανεύκολο στο μαγείρεμα, ετοιμάζεται σε ελάχιστα λεπτά και αποτελεί την ιδανική λύση για γρήγορα, νόστιμα και
θρεπτικά πιάτα.
Στα εύπορα αστικά σπίτια της Κωνσταντινούπολης, ακόμη και ο τραχανάς έπρεπε να κρύβει μία ποικιλία από γεύσεις και αρώματα.Η Αγροζύμη αναβιώνει τη συνταγή του πολίτικου τραχανά, όπου το αλεύρι σκληρού σίτου ζυμώνεται με πολτό ντομάτας, κόκκινο πιπέρι και κρεμμύδι και στη συνέχεια το μείγμα αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες, για να διατηρηθούν αναλλοίωτα οι γεύσεις και τα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε αποξηραμένο σπανάκι, πράσο, κρεμμύδι, βασιλικό, κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο. Μυρωδιές και γεύση από την Πόλη, σ’ ένα πιάτο με μοναδική ένταση και βάθος.